Přesná organizace je základem rychlé práce v kuchyni. V každé fázi přípravy jídel by neměly chybět organizér a skrytí pomocníci v záloze, kteří jsou připraveni na rychlý zásah.
Přípravná a skladovací část
Kromě lednice a potravinové skříně či spíže, oceníte v této části široké zásuvky s dělícími přepážkami s přesně vymezeným obsahem. Manipulace s potravinovými zásobami, talíři a nádobami by neměla být páteři přítěží. Zásuvky by měli zvládnout nejen velkou zátěž, ale také plný výsuv, aby byly přehlednější. Vnitřní dělící části by měly svou velikostí odpovídat jejich určení. Trendem posledních let jsou vnitřní organizér ze dřeva, s přesným otvorem na jednotlivé složky – nože, talíře, poklice.
Mycí zóna
Dřez se v moderní kuchyni spojuje s přítomností výsuvných košů na odpad a myčkou. Benefitem takto umístěných košů je i automatické otevírání. Spouštěčem může být pedál ve spodní části skříňky, nebo dotykové otevírání, při kterém stačí pouze jemné zatlačení na povrchu skříňky. V případě malé kuchyně s nedostatkem místa na krájení si můžete v této části udělat pomocný koutek. Ať už překrytím dřezu deskou, kterou si zakoupíte jako doplněk ke dřezu nebo pomocnou výsuvnou destičkou ukrytou v zásuvce. Dobře vybavená dřezová skříňka ukryje kromě košů na tříděný odpad i čisticí prostředky.