K čemu se používá kastrol?

Zapékací nádoba kulatého nebo oválného tvaru s poklicí, která se používá k přípravě nejrůznějších surovin, z nichž se připravuje pokrm často označovaný jako casserole.

Je kastrol hrnec?

Kastrol je speciální druh hrnce na vaření, často vyrobený z materiálů, jako je keramika nebo litina. Při správném použití kastrol zajistí rovnoměrné vaření všech ingrediencí díky rozložení tepla po celém povrchu nádoby. Kastrol jako například tentonarozdíl od hrnce širší základnu a je nižší

Jaký je rozdíl mezi kastrolem a hrncem?

Kastrol má oproti hrnci menší výšku a větší šířku. Ani jemu často nechybí dvě uši pro uchopení. Pro vaření v kastrolu je tedy potřeba použít větší plotýnku, ale díky tomu umožňuje rychlé a rovnoměrné ohřátí obsahu. Přesné kritérium rozdílu mezi hrncem a kastrolem se určuje přeměřením výšky a poloměru nádoby. Hrnec má větší výšku než poloměr. Kastrol má výšku nižší než poloměr.

Z čeho je vyroben kastrol?

Kastrol může být vyroben ze skla, keramiky nebo litiny. Vzhledem k tomu, že neexistuje pouze jeden typ zapékací mísy, mohou mít různé velikosti a tvary. Nejběžnější tvary kastrolů jsou čtvercové, kulaté a podlouhlé.

Jak vybrat kastrol na zapékání?

Chcete-li určit nejvhodnější velikost zapékací mísy pro vaše potřeby, začněte tím, že se podíváte na recepty, které nyní připravujete (nebo které chcete připravovat), a zjistěte, jaké velikosti zapékacích mís recepty vyžadují; to by Vám mělo pomoci zjistit, které velikosti budou pro Vaši kuchyni nejvhodnější.

Lze vařit polévku v kastrolu?

Robustní kastrol je pro milovníky receptů z jednoho hrnce nezbytností. Podrobili jsme litinové a keramické hrnce testu, abychom Vám představili ty nejlepší hrnce na vaření a do trouby. Kastroly jsou všestranným vybavenímmůžete v nich připravovat polévky, dušené maso, pečené maso, omáčky – seznam je dlouhý.