Na co se zaměřit při nákupu nepřilnavé pánve
Nádobí je vedle jídla středobodem každé kuchyně. Bez ohledu na to, jak dobré jsou suroviny nebo jak talentovaný je domácí kuchař, průměrné nástroje omezují potenciál každého jídla. Bohužel výběr nejlepšího nádobí za přiměřenou cenu může být obtížný. Obrovská rozmanitost možností, materiálů, cen, značek a tvrzení výrobců Vás rychle zahltí. Při nákupu nádobí byste si měli vybrat značku, která nabízí přijatelnou cenu a bezvadné standardy, pokud jde o bezpečnost, kvalitu a výrobu. To platí zejména pro nepřilnavé nádobí.
Pět nejlepších vlastností, které hledejte u nepřilnavého nádobí
Při nákupu nové sady nepřilnavého nádobí se zaměřte na následujících pět vlastností a vynechte přidané náklady, zbytečnosti a okázalé marketingové programy.
1. Bezpečnost
Při přípravě pokrmů je nejdůležitější bezpečnost. Při výběru nádobí, a zejména při nákupu nepřilnavých pánví, neohrožujte bezpečnost svých potravin ani své zdraví.
V závislosti na výrobním procesu se při výrobě některých nepřilnavých povrchů používá škodlivá chemická látka PFOA. Ujistěte se, že nepřilnavé pánve, které si vybíráte, jsou vyrobeny bez PFOA. Vždy si můžete u společnosti ověřit výrobní proces a zjistit, jak jsou její nepřilnavé výrobky vyrobeny.
2. Stavba
Materiály a postupy použité při výrobě nepřilnavého nádobí přímo ovlivňují kvalitu konečného výrobku. Hledejte nepřilnavé nádobí vyrobené z nejméně pětivrstvého kovového pláště. Toto nádobí se vyznačuje hrnci a pánvemi s promyšleně navrstvenými kovy pro dosažení vynikajícího výkonu.
Pozor na méně kvalitní varianty za nízké ceny. Většina těchto výrobků nemá plátování, což může vést k nerovnoměrnému zahřívání a horší životnosti.
3. Funkce
Funkce nepřilnavých hrnců a pánví zahrnuje vše od rovnoměrného rozvodu tepla až po odolnost. Vaření je osobní záležitost. Proto se před nákupem nového nádobí ujistěte, že bude dobře fungovat pro Vás a Váš životní styl.
Abyste z nového nepřilnavého nádobí vytěžili co nejvíce, je vždy důležité zvážit, zda jsou pánve bezpečné v troubě, zda se nepřilnavý povrch snadno čistí či nikoli a zda je na nádobí poskytována záruka.
4. Trvanlivost
Pokud plánujete investovat do nádobí, měly by Vám nové hrnce a pánve vydržet celý život. Některé typy nádobí jsou přirozeně odolnější než jiné. Například keramické nádobí je vzhledem k povaze materiálu poměrně choulostivé. Vždy hledejte výrobky, které kombinují silné materiály s chytrým výrobním procesem, aby vznikly odolné hrnce a pánve (včetně nepřilnavého nádobí), které obstojí ve zkoušce času.
5. Hodnota
Za kvalitní nádobí si nepochybně připlatíte, ale neplaťte příliš mnoho. Chcete-li nádobí opravdu výhodně pořídit, musíte si najít značku, která stojí méně, aniž byste se vzdali kvality. Domácí kuchaři často nakonec zaplatí příliš mnoho za nádobí prodávané prostřednictvím maloobchodních kanálů. Je to proto, že maloobchodní společnosti musí vytvářet dostatečně vysoké ziskové marže z prodeje, aby pokryly náklady na výrobu výrobků, distribuci výrobků a platily mnohem více zaměstnanců než společnosti, které prodávají přímo spotřebitelům. Společnosti prodávající nádobí a další výrobky přímo svým zákazníkům eliminují nákladnou distribuci, náklady na zaměstnance a maloobchodní přirážky. Tento obchodní model umožňuje společnostem prodávajícím nádobí přímo spotřebitelům účtovat zákazníkům nižší ceny za vysoce kvalitní výrobky.