Kolekce vinylových podlah multilayer Wineo DESIGNline

Vinylové multilayer podlahy představují moderní a vysoce funkční řešení pro pokládku podlah, které se v posledních letech těší velké popularitě. Tyto podlahy jsou unikátní svou strukturou, jelikož se skládají z několika specificky navržených vrstev, které společně tvoří produkt s vynikajícími vlastnostmi. Každá vrstva má svůj jedinečný účel a přispívá k celkové kvalitě, odolnosti a estetickému vzhledu finálního produktu.

Začneme u základu, kde se nachází spodní vrstva, která má klíčovou roli v celkové konstrukci vinylové podlahy. Tato vrstva je zásadní pro zvukovou izolaci, což je aspekt nezbytný zejména v bytech nebo v nadzemních podlažích rodinných domů, kde je potřeba minimalizovat přenos zvuku mezi jednotlivými patry. Tímto způsobem podlaha přispívá k lepší akustice prostoru a zvyšuje komfort obyvatel.

Další vrstvou je těsnící vrstva, která plní důležitou funkci ochrany před vlhkostí. Vlhkost z podkladu může být pro podlahové krytiny velkým nepřítelem, protože může vést k poškození materiálu nebo k tvorbě plísní. Těsnící vrstva efektivně izoluje vinylovou podlahu od potenciální vlhkosti, což zajišťuje její delší životnost a zachování kvality.

Stěžejním prvkem konstrukce je základní deska, která je odolná proti bobtnání. Bobtnání je častým problémem u mnoha typů podlah, zejména pokud jsou vystaveny vlhkosti. Základní deska vinylových multilayer podlah je však navržena tak, aby odolávala jakémukoli narušení své struktury, což zajišťuje rozměrovou stabilitu a dlouhodobou trvanlivost.

Následuje středová vrstva, jejíž hlavní úlohou je zajistit rozměrovou stabilitu celé podlahy. Tato vrstva přispívá k udržení plochy podlahy rovnoměrné a stabilní i v případě teplotních změn nebo jiných fyzikálních vlivů, které by mohly vést k deformaci.

Dekorační fólie je vrstva, která dává vinylovým multilayer podlahám jejich vzhled. Na tuto fólii se aplikuje vybraný dekor, který může napodobovat přírodní materiály jako dřevo nebo kámen, a poskytuje tak širokou škálu estetických možností. Díky moderním tiskovým technologiím je možné dosáhnout vysokého stupně detailu a realismu, což dodává podlahám autentičnost.

Nášlapná vrstva je závěrečnou vrstvou před ochrannou vrstvou a její hlavní úlohou je zajistit odolnost podlahy proti opotřebení. Tato vrstva musí být dostatečně robustní, aby vydržela každodenní chůzi, nárazy a další mechanické vlivy. Současně musí být i příjemná na dotek a chůzi.

Na samotném vrcholu struktury se nachází ochranná vrstva. Tato vrstva slouží k ochraně dekorativní fólie a nášlapné vrstvy před vnějšími vlivy, jako jsou škrábance, oděrky nebo UV záření. Díky této vrstvě si podlaha dlouhodobě udržuje svůj původní vzhled a odolává známkám opotřebení.

Vinylové multilayer podlahy tedy představují komplexní řešení, které kombinuje funkčnost, odolnost a estetickou přitažlivost. Díky své multivrstvové konstrukci jsou tyto podlahy ideální volbou pro různé typy prostorů, kde je kladen důraz na kvalitu, trvanlivost a vizuální efekt.