Vstupní brána do bytu je předsíň

Dbejte na to, aby vaše předsíň byla pěkná a teplá. Vítáte ní doma sami sebe. Se zvonkohrou nebo bez ní.

V bytě je předsíň místnost „prvního kontaktu“. Vstupujeme sem jako první nejen my, ale i naše návštěvy. Naučili jsme se, že je to nepotřebná místnost, určená jen k odkládání či odkopávání bot, rychlé přezouvání, svlékání se z kabátů, odkládání tašek.

Jak vypadá vaše předsíň?

Nekompromisně se na ni podívejte. Je léto, a vy v ní máte ještě naházené na kupě boty z jara, a dokonce i zablácené holínky z ostatní zimy? Možná si myslíte: Je to jedno, hosté rychle přejdou do bytu. Předsíň je místnost, kde se setkáváte s prostředím, do kterého vstupujete. Tam začíná zrcadlení vás samých. Když k vám přijde návštěva a nakoukne za vaše záda do bytu, je to právě předsíň, na základě čeho si o vás udělá úsudek. Pokládejte proto na ni velký důraz.

Předsíň má být světlá a teplá

Předsíň by měla být prozářená a vymalovaná svěžími tóny. Nešetřete světlem ani barvou. Zvolte si ji sami. Ať vás doma přivítá ta, která je pro vás teplá a příjemná. Ciťte se ve své předsíni dobře.

Zvonkohra nad vstupními dveřmi

Nad vstupní dveře si lidé zvyknou dávat zvonkohry na pročištění prostoru. Nezavěšujte si tam zvonkohru, kterou vám dal kdosi na narozeniny jako dárek, jen proto, že ji máte. Ani takovou, jejíž zvuk vám způsobuje trauma. Kupte si svoji zvonkohru se zvukem, který vás pohladí na duši. Vybírejte dlouho. Raději ji vybírejte v obchodě, kde můžeme na místě zaslechnout, jaký zvuk vydává a vybrat si tu s tím, pro naše ucho nejpříjemnějším.

Obrazy do předsíně

Vyzdobte si předsíň obrazy a věcmi, které vám připomínají krásné chvíle života. Každý oblíbený předmět, ať už je to dar, kamínek z lesa, kniha nebo list papíru s napsanou básní, je ideální řešení. Při pohledu na předmět, který v nás vyvolává pěkné vzpomínky, námi prostoupí pozitivní energie. Hledejte takové pomůcky ve svém vlastním prostředí. Mají nejsilnější účinek, neboť nás k nim váže emocionální vazba.