Pruhy malované na stěně jsou v kurzu

Pruhy jsou v kurzu – ať už horizontálně nebo vertikálně, v našich příbytcích si vybojovali své místo a přejí si ho stále více. Ale jak namalovat na zdi pásy tak, aby vypadaly dokonale?

Samozřejmě, můžete využít služeb profesionálů a najmout si na malování firmu, která se zároveň postará i o vzor, ​​jaký jim zadáte. Ale pokud jste s vaší polovičkou či kamarádkami ráda členem klubu šikovných rukou a domácí kutily, zkuste to sama.

Důležité jsou čtyři věci. Barva – tedy dva odstíny, pokud se chystáte malovat i základ, vodováha, metr a páska na malování.

Pokud jste již absolvovali nátěr základní podkladovou barvou, případně plánujete natírat již existující barvu na vaší stěně, vezměte si metr a přeměřte si šířku pruhů. Důležité je vyznačit si na stěně, jak budou pruhy vést. Vyznačovat můžete jemně tužkou, kterou pod barvou nebude vidět, ale vy ji uvidíte při nanášení lepicí pásky na malování.

Ta je přitom jedna z nejdůležitějších součástí malování pruhů na stěnu. Právě díky ní můžete dosáhnout absolutně rovný a dokonalý okraj pásu. Pásku lepte podle vyznačených bodů, nezapomeňte ji přitlačit dlaní, aby polepila celý povrch stěny a nepustila žádnou barvu přes okraje.

Pásku odlepte zhruba po hodině od malování. Stěna sice ještě není zcela zaschlá, ale toto je doba, která stačí na částečné vyschnutí a zároveň se páska bude odlepovat jednodušší a nezanechá zbytečné stopy, či nestrhne část omítky.