Klasická vana nebo vířivka?

Relaxace ve vodě je jistě pro každého jednou z nejlepších forem odpočinku. No ne vždy však máme možnost pravidelně navštěvovat veřejná koupaliště a tam na chvíli ve vodě vypnout. Navíc, pokud jsme při pobytu ve vodě masírovaný, odpočinek může mít i podstatnou zdravotní funkci. Masáž vířivou vanou můžeme mít už dnes bez velkých nákladů i v naší domácnosti.

Klasické vany jsou využívány hlavně na hygienu. Dokážete si představit, že místo nich byste měli v koupelně relaxační zařízení, ve kterém byste si kromě hygieny mohli i příjemně odpočinout? Pořiďte si vířivou vanu, kterou si určitě okamžitě zamilujete.

Cena

Cena vířivých van v posledních letech prudce klesla a stala se dostupná i pro běžné lidi. Ty nejlevnější kousky si dokážeme zakoupit o něco dráž než klasické vany.  Cenový rozdíl určitě vynahradí požitek z jejího užívání.

Provedení

Vířivé vany jsou dostupné v několika provedeních. Pokud má vaše koupelna menší rozměry, nezoufejte. Vířivé vany najdeme i ve velikosti klasické vany, mnohdy dokonce s lepším využitím prostoru. Vířivé vany často obsahují i ​​různé schůdky či prostory na ukládání, na kterých si najdou své místo hygienické potřeby využívané při koupání.

Způsoby masáže

Systém trysek se v každém provedení vířivé vany liší. Základními druhy trysek jsou vodní a vzduchové. Vodní trysky nacházíme obvykle v bočních stěnách. Zvýšený tlak vody, která směřuje k našemu tělu, zajišťuje masáž a zvyšuje pocit pohodlí ve vaně. Pomocí vzduchových trysek je uskutečňována perličková koupel. Tyto trysky jsou umístěny na spodní straně vany. Trysky se dají regulovat, čímž dokážeme zvyšovat nebo snižovat intenzitu masírování.

Vířivá vana je dnes definitivně lepší volbou než vana klasická. Poskytuje mnohem větší využití, vstupní náklady příliš nepřevyšují cenu klasických van a navíc jejich systém je konstruován tak, aby nebyly nutné velké úpravy rozvodů vody v koupelně při jejich instalací.