Korkové podlahy

Korkové podlahy představují jednu z nejzajímavějších a ekologicky nejšetrnějších možností, pokud jde o výběr podlahových krytin pro interiéry. Tyto podlahy jsou vyrobeny z kůry stromu korkovníku, který se převážně nachází v oblastech Středomoří. Kromě své přírodní a obnovitelné povahy nabízí kork mnoho výhod, které ocení každý uživatel. Mezi tyto výhody patří například vynikající izolační schopnosti, jak z hlediska tepla, tak i akustiky. Dále je kork přirozeně odolný proti plísním a škůdcům, což přispívá k vytvoření zdravého životního prostředí.

Plovoucí systém instalace korkových podlah je pak jedním z nejmodernějších a nejpohodlnějších způsobů, jak tuto podlahovou krytinu položit. Tento systém spočívá v tom, že jednotlivé panely podlahy jsou spojeny dohromady bez použití lepidla či hřebíků. Díky tomu je instalace rychlá, čistá a může být v mnoha případech prováděna i bez profesionální pomoci. Panely se jednoduše zacvakávají do sebe díky speciálně navrženým zámkovým spojům. Tato technika umožňuje, aby byla podlaha ihned po položení plně funkční a zároveň umožňuje snadnou demontáž, pokud by bylo třeba podlahu přemístit nebo vyměnit.

Vzhledem k tomu, že korkové podlahy v plovoucím systému nevyžadují přímé připevnění k podkladu, je možné je položit téměř na jakýkoli existující podkladový materiál, což značně zjednodušuje renovace. Navíc mezi podklad a korkové panely lze umístit izolační vrstvu, která dále zlepší tepelné a akustické vlastnosti podlahy.

Jednou z dalších výhod korkových podlah je jejich příjemný pocit pod nohama. Kork je měkký a pružný, což znamená, že chůze po něm je pohodlnější a méně namáhavá pro klouby než chůze po tvrdých podlahových krytinách, jako je dřevo či dlažba. Tato vlastnost činí korkové podlahy ideální volbou pro domácnosti, kde jsou malé děti nebo starší lidé.

Korkové podlahy v plovoucím systému nabízejí kombinaci ekologické udržitelnosti, estetického vzhledu, výjimečného komfortu a snadné instalace. Tyto podlahy jsou ideální volbou pro každého, kdo hledá kvalitní, trvanlivou a zároveň ekologickou podlahovou krytinu pro svůj domov.